Kommunikation er som at danse

Kommunikation er som at danse – det du gør påvirker din partner. Hvis du ændrer det du gør, kan du lede din partner i en anden retning.

 

Hvordan skabes kommunikationsdansen?

Når vi kommunikerer reagerer vi på det den anden person siger eller gør (deres eksterne adfærd). Vi behandler denne information internt, generer en intern respons – og derefter en ekstern respons. Den anden person er opmærksom på vores eksterne adfærd og genererer en intern respons.

 

Og således er et kommunikations-loop skabt. Det er lidt ligesom en dans.

 

Kommunikationsdansen er vigtig fordi den hjælper os med at forstå den rolle vi spiller i enhver interaktion.

 

Hvis vi f.eks. oplever problemer i vores kommunikation med en anden person, ønsker vi måske at den anden person vil forandre sig. Vi kan dog ikke tvinge andre til at forandre sig.

 

Skal vi så bare acceptere det? – Nej.

 

Den eneste del af systemet vi kan forandre er os selv.

 

Vi kan forandre det vi siger, men da over 90% af vores kommunikation er non-verbal, kan den anden person stadig opfatte vores frustrationer i vores kropssprog.

 

Hvis vi derimod ændrer på den måde vi tænker – vores interne respons – så vil det påvirke alle dele af vores eksterne adfærd. Input som den anden person modtager vil være anderledes og dette vil forandre deres interne respons – og dermed deres output.

 

Så hvis du oplever udfordrende situationer i forbindelse med kommunikation i din hverdag, er det måske bedre selv at lave en forandring, end at lede efter fejl ved andre. Hvis vi starter med os selv, kan vi opnå større effekt på resultaterne.

 

At forstå kommunikationens dans eller loops er essentiel for at skabe tillid i relationer og være i stand til opnå stærke relationer.

 

Vil du vide mere?

 

Vi anbefaler at du prøver NLP træning. Mens det er umuligt at læse sig til NLP færdigheder, kommer det virkelige udbytte ved at træne og øve teknikkerne i NLP med andre studerende og ved at få god feedback fra en Certificeret NLP Træner.

 

På den måde vil du accelerere din indlæring af NLP færdigheder og vil hurtigere anvende værktøjerne i alle de vigtigste områder af dit liv.

 

Det er muligt at finde mange NLP uddannelser af god kvalitet. Kig efter certificerede NLP Trænere, når du vælger din uddannelse.

 

Med venlig hilsen
Tim Sarafian

 

Du kan lære mere om succesfuld kommunikation, hvordan du skifter perspektiver, ændrer din adfærd og skaber resultater på vores NLP Coaching kursus eller certificerede uddannelser. Du får ikke kun redskaber til personlig udvikling, men gennemprøvede teknikker der hjælper dig til at udvikle både dine egne og andres færdigheder på alle (fag)områder.